lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kevättä ilmassa (ja siitepölyä)Rakastan kevättä. Nuorempana keväässä kaikkein parasta oli päästä hyppimään hyppynarua sulalle asfaltille, kaivaa pyörä varaston uumenista ja pitää biologian vihkossa kevätseurantaa leskenlehdistä ja perhosista. Nykyisin parasta kevään saapumisessa ovat sulat lenkkipolut, kostean nurmen tuoksu ja vähenevät vaatekerrokset. Tänä vuonna kevät tuntuu erityisen tärkeältä, sillä pääsen pian näkemään perhettä ja ystäviäni lähes yhdeksän kuukauden tauon jälkeen.

En yhtään pistä pahakseni sitä että Utahissa keväänmerkit ilmestyvät jo kuukautta ellei pariakin aiemmin kuin Suomessa. Lämpötilat Ogdenissa ovat tällä hetkellä +20 asteen tuntumassa. Ainoa huono puoli aikaisemmin saapuvassa keväässä on se, että myös siitepölyä on ilmassa jo hyvin aikaisin. Allergikkona ja astmaatikkona minun pitäisi aloittaa allergialääkitys hyvissä ajoin ennen siitepölykauden alkua, enkä tajunnut ottaa tätä seikkaa huomioon. Viime viikkoina olenkin treenatessa tuntenut seuraukset eikä asiaa helpota yhtään se, että tykkään eniten juosta vuoristopoluilla, missä kukkivat puut ovat runsaimmillaan.

Kevään eteneminen tarkoittaa myös sitä, että koulua on jäljellä enää kaksi viikkoa. Koulun puolesta olen valmis jo lomailemaan, mutta muun elämän suhteen tuntuu, että sopeudun päivä päivältä paremmin.

-Venla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti