sunnuntai 15. marraskuuta 2015

YliopistoelämääSyksy on edennyt jo niin pitkälle, että täällä Ogdenissakin lämpötilat laskivat valehtelematta päivässä vajaasta 30 asteesta alle 10 asteeseen. Kuukaudet, jotka olen nyt täällä viettänyt ovat olleet mahdottoman hienoa ja opettavaista aikaa. Noin kolmessa kuukaudessa olen oppinut ymmärtämään Suomen ja Yhdysvaltojen kulttuurien välisiä eroja. Mielikuva tänne tullessani oli sama, kuin lähes jokaisella meistä tuntuu olevan: kaikki on suurta ja mahtavaa, ylipainoisia ihmisiä, epäterveellistä ruokaa, koulu- ja työpäivät pitkiä. No käsitykseni ovat kyllä pitäneet paikkansa ja tämä johtuu pelkästään siitä, että kilpailu täällä on todella kovaa. Mutta on täällä paljon muutakin. Utah on jo itsessään erilainen osavaltio, sillä suuri osuus väestöstä on mormoneja, mutta siitä myöhemmin.


Opiskeluni ovat tähän mennessä koostuneet pelkistä ESL kursseista. Tämä tarkoittaa sitä, että olen opiskellut pelkästään englantia kansainvälisten opiskelijoiden luokalla, eli prepannut kieltäni paremmaksi. Opintoihini on kuulunut niin historian opiskelua, kielioppia, puheita ja paljon kirjoittamista. Lisäksi olemme vierailleet luokkani kanssa läheisessä Junior High Schoolissa sekä Elementary Schoolissa opettamassa. Opetustahti ja -tyyli ovat melko erilaisia verrattuna Suomen systeemiin ja olenkin aika vakuuttunut suomalaisesta koulutuksesta. Omat opiskelut ovat sujuneet tähän mennessä odotettua paremmin ja pääsenkin aloittamaan ”oikeat” opintoni heti tammikuun alusta. Odotan jo kovasti bisnessopintojeni alkua. Opiskelut ovat kokonaisuudessaan vieneet paljon aikaa, sillä normi opiskelujen lisäksi vietämme 6h viikossa studyhallissa, jossa teemme läksyjä tai kulutamme aikaa. Lisäksi lauantaisin tapaan keskustelupariani, joka kuuluu myös opintoihin. Tavoitteena on puhua paljon englantia ja olen kertonut paljon suomalaisesta elämästä.
 
 

Champions Adjust
Treenit ovat sujuneet hyvin ja olen todella nauttinut harjoituksista tiimin kanssa. Joukkue tuntuu melkeempä toiselta perheeltä. Viikot sujuvat perus kaavalla; tiistaisin ja torstaisin teemme kovemman harjoituksen nurmiradalla tai läheisessä puistossa. Esimerkkiharjoitus sisältää 400m+1600m+1200m+1000m+800m tai 2 mailia+ 1maili+ 4x400m. Tämän päälle menemme punttisalille, jossa teemme juoksulihaksia vahvistavia liikkeitä. Kilpailukausi eli hallikausi alkaa 5.12. ja jatkuu joululoman jälkeen tammikuussa! Jännää!!
 Koripelistä


Suomeen paljon terveisiä, pian nähdään!! J

 
-Pihla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti