sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Musta tuli blogaaja


Uusi mantere ja uudet kuviot tarkoittavat kai sitä, että on aika tehdä muitakin uusia aluevaltauksia. Vielä jokin aika sitten olin muka täysin varma, etten koskaan tulisi perustamaan blogia, vaikka jokaisella kilpaa juoksevalla sellainen tuntuikin olevan. Kun tänä syksynä aloitin urheilun ja opiskelut yhdysvaltalaisessa yliopistossa, aloin yhtäkkiä nähdä valtavasti kirjoittamisen arvoisia asioita ympärilläni, ja blogin avaaminen tuntui ajankohtaiselta. Minulla on usein tapana vastustaa kaikkea uutta, mutta sitten lopulta kuitenkin hurahdan.

Näkymä kampukselta
Melko tarkkaan vuosi sitten minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä opiskelemaan ja urheilemaan Weber State Universityyn, Utahin osavaltioon. Mahtavien vuorten ympäröimä kampusalue sekä ennen kaikkea kestävyysjuoksijoita tukevat pätevä valmennustiimi ja laadukkaat harjoitusolosuhteet tekivät minuun suuren vaikutuksen. Lähtöä pohdiskellessani yksi ratkaisevimmista tekijöistä oli kuitenkin se, että myös hyvä ystäväni Pihla sattui saamaan tarjouksen samasta koulusta. Tämä on ollut suuri muutos meille molemmille ja välillä on kiva yhdessä heittäytyä tyhmiksi suomalaisiksi.
 
 
Useimmiten Suomesta lähdetään yliopistourheilijaksi Yhdysvaltoihin heti lukion jälkeen, joten oma lähtöasetelmani opiskelujen suhteen oli melko epätyypillinen. Ennen Weber Stateen siirtymistä minulla oli takana kaksi vuotta ruotsin ja suomen opettajaksi tähtääviä opintoja Jyväskylän yliopistossa enkä niitä täällä suoranaisesti pystynyt jatkamaan. Ensimmäinen kuukausi kuluikin tavoitteitani parhaiten vastaavan opintokokonaisuuden räätälöintiin. Ravasimme opintoneuvojani kanssa päivittäin ympäri kampusta tapaamassa eri tiedekuntien edustajia, yrittäen selvittää mitä Suomessa suorittamistani kursseista voitaisiin hyväksilukea ja toisaalta mistä opinnoista hyötyisin palatessani takaisin Suomeen.
Lopulta tutkintoni nimeksi valikoitui Bachelor of Integrated Studies. Toisin sanoen opintoni koostuvat kolmesta eri osa-alueesta, jotka ovat Linguistics (kielitiede), English as a Second Language (vieraan kielen opettaminen) ja Child and Family Studies (kasvatustiedettä vastaavia opintoja).
Kuten opinnoistanikin voi päätellä, olen intohimoinen kieltenopiskelija ja aina haaveillut ulkomailla opiskelusta. Pakko kuitenkin myöntää, että ilman urheilua olisin tuskin koskaan lähtenyt juuri Yhdysvaltoihin opiskelemaan. Maa ei ole suoranaisesti koskaan erityisesti kiehtonut. Sen tarjoama yliopistourheilusysteemi on puolestaan kiehtonut sitäkin enemmän, ja täällä viettämieni viikkojen perusteella käsitykseni on vain vahvistunut. Olen vaikuttunut siitä, kuinka paljon amerikkalaiset arvostavat urheilua ja urheilijoita, ja miten kannustava ilmapiiri meidänkin joukkueessamme vallitsee. Ihailen ihmisten positiivista asennetta ja erityisen iloiseksi tulen poluilla tervehtivistä vastaantulijoista.
Perus lenkkipolku
Kaksi ensimmäistä kuukautta Utahissa ovat vierähtäneet uskomattoman nopeasti eikä ylimääräistä tekemistä ole tarvinnut juurikaan kehitellä. Päivät rakentuvat pitkälti treenien ja opiskelun ympärille, ja onpa tässä ehditty muutama maastokisareissukin heittää. Kisoista ja treeneistä kuitenkin lisää myöhemmin.
Paljon terveisiä ja mahtavia lenkkeilykelejä Suomeen!
- Venla
P.S. Käykäähän kurkkaamassa miltä meidän joukkue näyttää: http://www.weberstatesports.com/SportSelect.dbml?&DB_OEM_ID=8600&SPID=3467&SPSID=39304
 
Tiimi sushilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti